Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:59:54 GMT

ضرورت توجه به مساله حقوق زنان

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۲۰۲۱۷

ضرورت توجه به مساله حقوق زنان

روزنامه آرمان پنجم مهر ۱۳۹۹ در یادداشتی، ‌آورده است: اخیرا عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی اظهار کرده است «در انتخابات اخیر، تعداد زن‌هایی که برای نمایندگی مجلس ثبت‌نام کرده و تایید صلاحیت شده‌اند بسیار زیاد بوده است که از بین آنها تعداد ۱۶، ۱۷ نفر انتخاب شده‌اند. یعنی زن‌ها هم به خودشان رای نمی‌دهند، اینجا که دیگر شورای نگهبان مقصر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس دقیقا مساله ممنوعیت‌های قانونی نیست و پای مسائل فرهنگی در میان است. شاید در دوره‌های آتی، رئیس‌جمهور زن هم داشته باشیم». اینکه مردم رای بدهند یا ندهند، به دست‌اندرکاران انتخابات مرتبط نیست. مهم این است که دست‌اندرکاران انتخابات زمینه را برای حضور کاندیداها و انتخابات منصفانه ایجاد کنند. ما تا به حال چنین تجربه‌ای نداشته‌ایم که یک زن حتی کاندیدای ریاست‌جمهوری شود، چه رسد به اینکه رئیس جمهور شود. پس نمی‌توانیم بگوییم مردم به زنان رای نمی‌دهند. زنان توانمندی اگر در عرصه باشند و در مجموع مردم هم به توانایی آنها باور داشته باشند، قطعا آنها نیز مورد اقبال قرار می‌گیرند. در کل، اینکه مردم چه قضاوتی می‌کنند، در کشور ما تجربه نشده است اما مساله‌ای که در میان وجود دارد، حقوق نیمی از افراد جامعه است. حداقل این قضیه، آن است که در تئوری و در نظر باید بتوانند خودشان را در معرض رای مردم قرار دهند. شرط دموکراسی هم همین است.

در دموکراسی مردم هم حق رای دادن دارند و هم حق رای گرفتن، هم حق انتخاب کردن و هم حق انتخاب شدن. حق انتخاب کردن و انتخاب شدن در مجموع، لازم و ملزوم یکدیگر هستند. هر شخصی همانطور که می‌تواند رای دهد، باید خودش را هم در معرض رای مردم قرار دهد. بنابراین باید این سد شکسته شود تا زنان هم بتوانند خودشان در انتخابات کاندیدا و تایید صلاحیت شوند. حتما باید مساله حقوق نیمی از افراد جامعه حل شود. اینکه مردم رای بدهند یا ندهند، مساله‌ای ثانویه است. بنابراین آنچه دارای اهمیت است، بحث حقوقی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در مجموع، دست‌اندرکاران انتخابات باید این حقوق را برای همه مردم جامعه به رسمیت بشمارند و اجازه دهند مردم حقوق سیاسی خودشان را به شکل کامل و مناسب داشته باشند. بنابراین، مساله کاندیداتوری زنان در انتخابات هر چه زودتر باید تعیین‌تکلیف شود و این تلقی که منظور از «رجال سیاسی» مرد سیاسی است، برطرف شود. به نظر نمی‌رسد که منظور از «رجال سیاسی» مرد سیاسی باشد. اما منظور از «رجال سیاسی» شخصیت سیاسی است. زن‌ها هم می‌توانند شخصیت سیاسی باشند و نباید این تنگ‌نظری‌ها راجع به نیمی از جمعیت کشور تداوم پیدا کند و حقوق زنان به شکل مناسبی باید مورد توجه همه ارکان قرار گیرد.

منبع: روزنامه آرمان امروز برچسب‌ها شورای نگهبان حقوق زنان حقوق شهروندی ستاد انتخابات کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای نگهبان حقوق زنان حقوق شهروندی ستاد انتخابات کشور شورای نگهبان حقوق زنان حقوق شهروندی ستاد انتخابات کشور اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله دوم انتخابات روی «شاکله سیاسی مجلس دوازدهم» اثر دارد

روح الله متفکرآزاد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: از آنجایی که هنوز تعدادی از کرسی‌های مجلس دوازدهم مشخص نشده و انتخابات در برخی از حوزه‌های انتخابیه به دور دوم کشیده شده است، از الان نمی‌توان به طور قطعی گفت که مجلس آینده چند فراکسیون سیاسی خواهد داشت.

وی بیان کرد: تعداد افرادی که در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم تعیین خواهند شد، قابل توجه است و قطعاً این افراد در شکل‌گیری مجلس آینده و ترکیب سیاسی آن نقش ویژه‌ای خواهند داشت.

۴۵ نماینده باقیمانده مجلس بسیار تعیین‌کننده هستند

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۴۵ نماینده باقیمانده مجلس دوازدهم بسیار تعیین کننده هستند و ترکیب مجلس آینده و جهت‌گیری آن را تا حد زیادی مشخص می‌کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حتماً اراده مردم در تعیین ۴۵ نماینده باقیمانده مجلس دوازدهم تأثیر خودش را روی ترکیب سیاسی و شاکله مجلس آینده خواهد گذاشت. بر این اساس تقاضای ما از مردم آن است که روز جمعه حضور پرشور و گسترده‌ای پای صندوق‌های رأی داشته باشند و مابقی نمایندگان مجلس دوازدهم را با رأی بالا و آگاهانه خود انتخاب کنند.

تمرکز مجلس آینده، حل مشکلات اقتصادی باشد

منتخب مجلس دوازدهم با تاکید بر اینکه مجلس آینده باید همه تمرکز خودش را روی رفع مشکلات کشور به ویژه در حوزه معیشتی و اقتصادی بگذارد، گفت: ما اهداف توسعه و پیشرفت کشور را در پیش داریم که تحقق آن نیازمند همکاری و هم‌افزایی است.

متفکرآزاد اظهار کرد: داشتن هم‌افزایی در بخش‌هایی مانند مجلس شورای اسلامی به معنای نادیده گرفتن تفاوت نظر و سلیقه افراد با یکدیگر نیست. باید اختلاف نظرها را به رسمیت بشناسیم، چرا که بعضاً اختلاف سلیقه‌ها باعث می‌شود شاهد مصوبات بهتر و پخته‌تر شدن خروجی مجلس باشیم.

وی بیان کرد: باید مجلس آینده را در صلح، هم‌افزایی و وحدت پیش برد و اختلاف سلیقه نمایندگان مجلس دوازدهم با یکدیگر نباید تبدیل به وحدت‌شکنی و منجر به تلخ کردن ذائقه مردم شود.

کد خبر 6100257 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مشارکت حداکثری در انتخابات باعث شکل‌گیری «مجلس قوی» خواهد شد
  • مرحله دوم انتخابات روی «شاکله سیاسی مجلس دوازدهم» اثر دارد
  • دور دوم انتخابات مجلس اهمیت زیادی دارد
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • وقتی سطح کاندیداها پایین است، انتخابات به همین سردی برگزار می شود که اکنون با آن روبرو هستیم
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم